Ofte stilte spørsmål
I denne rubrikken finner du svar på spørsmålene som stilles mest til Zoover. Sjekk om ditt spørsmål er med.
Hvis du ikke finner ditt spørsmål, send så en e-post til Zoover
Opphold informasjon
Er det mulig å booke et opphold hos Zoover?
Zoover er en uavhengig nettside der besøkende har mulighet til å vurdere opphold og reisemål eller der de kan lese andres vurderinger. Selv tilbyr vi ikke opphold. I de fleste tilfellene nevner vi turoperatørene som tilbyr oppholdet. Turoperatørene står helt øverst på siden.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hos hvilken turoperatør kan jeg booke oppholdet?
I de fleste tilfellene nevner vi turoperatørene som tilbyr et opphold øverst på siden, over vurderingene. Når det ikke er tilfellet, så har vi ingen informasjon om turoperatører som tilbyr oppholdet. Vi har heller ingen database med adresser og andre opplysninger om selve oppholdet.
Vi kan dessverre ikke hjelpe deg videre.
Informasjon om været
Hvor pålitelig er langtidsvarslet for 14 dager?
Nye teknikker gjør det mulig å gi stadig bedre og mer pålitelige værvarsel. Varslets pålitelighet er avhengig av mange faktorer. Langtidsvarsler er selvfølgelig mindre pålitelig enn korttidsvarslet.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvor finner jeg langtidsvarslet på 14 dager?
Langtidsvarslet på 14 dager finner du ved å trykke på lenken som står ved “været op ferie” på hjemmesiden (i midten). Det følger en instruks der det står beskrevet hvordan man kommer fram til været på ditt reisemål.
Vurderinger
Hvordan kan jeg legge til en vurdering?
Man kan vurdere et reisemål og et opphold. Det er 2 måter til å legge til en vurdering.
Med knappen “legge til en vurdering"
Ved å velge fra en liste data det spørs etter blir man automatisk ledet til skjemaet der vurderingen kan legges til.
Ved hjelp av kartet og landene som nevnes ved siden av
Via land, strøk, sted kommer man til slutt til en side der det står forklart hvordan man kan innføre vurderingen.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvordan kan jeg komme i kontakt med en besøkende som har lagt til en vurdering?
Når besøkende legger til en vurdering kan de velge om de vil gjøre synlig sin e-postadresse. Når man velger det, kan det trykkes på navnet og så kan man sende en e-post til denne personen. Når man har valgt ikke å gjøre synlig sin e-postadresse, er det ikke mulig å ta kontakt med denne personen.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvorfor er min vurdering fjernet?
Til å holde vår side uavhengig, pålitelig og tiltalende til et stort publikum, har vi lagd regler. Alle vurderinger leses av redaksjonen og det sjekkes om de oppfyller reglene. Når vurderingen ikke oppfyller reglene, fjernes den.
Når man ikke er enig i at vurderingen er fjernet, kan man ta kontakt med redaksjonen.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Jeg sendte inn en vurdering i dag, hvorfor står den ikke på nettsiden?
Etter at man har lagt til en vurdering mottar man en e-post som bekreftelse. Når man trykker på lenken i denne e-posten, ankommer vurderingen Zoovers redaksjon. Redaksjonen skal så sjekke om vurderingen oppfyller reglene. Det kan ta en dag før vurderingen plasseres på siden.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvordan kan jeg endre min vurdering?
Etter at din vurdering er plassert på nettsiden er det ikke lenger mulig å endre din vurdering selv. På hver side til Zoover star en lenke med teksten “kontakt” helt nederst. Via denne lenken kan du melde fra din endring til redaksjonen. Redaksjonen endrer deretter gjerne din vurdering.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvorfor ble mine bilder plassert mens min vurdering ikke ble plassert?
Redaksjonen til Zoover sjekker ved hver vurdering og hvert bilde om de oppfyller reglene. Det kan hende at dine bilder godkjennes før din vurdering. I så fall plasseres bildene på nettsiden før vurderingen. Når også din vurdering oppfyller reglene vises den på Zoover en dag senere.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvilke regler skal min vurdering oppfylle?
- Begrunn din vurdering i stedet for bare å gi karakterer.
- Siden er ikke ment for chatting.
- Det er tillatt bare 1 vurdering for hvert opphold eller reisemål.
- Respekter andre menneskers mening.
- Vurderinger som inneholder obskøn språk, diskriminerende og fornærmende ord eller reklame-ytringer er ikke tillatt.
- Det sier seg selv at deltakelse av eiere av opphold og andre mennesker som har interesser i vurderingens resultater ikke er tillatt.
- Det er ikke tillatt å nevne navn til turoperatører.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvor uavhengig er Zoover?
Hvilken tanke følger Zoover?
Zoover-teamet består av inspirerte reisende og brukere av nettet. Derfor er vi overbevist over at kvaliteten på vår nettside og vurderingene på nettsiden er bra. Antallet brukere av Zoover vokser og vi håper at siden på denne måten blir en tiltrekkende reklameplass til andre bedrifter. Vi passer på at reklamen har noe å si og ikke får overtaket.
Vår motivasjon er vårt slogan: Ferien begynner ved Zoover!
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvordan finansierer Zoover seg?
For å være så uavhengig som mulig og for å unngå konflikter har Zoover bestemt seg for å bestå helt uten salg av reiser eller kommisjon av solgte reiser. Zoover finansierer seg i stedet derfor utelukkende med reklame på nettsiden, vi prøver å la reklamen ikke være altfor påtrengende.
Zoover Internasjonal
Hvordan beregnes det totale resultatet?
Fordi at resultatets pålitelighet øker med hver vurdering som plasseres, har Zoover bestemt seg for å beregne det totale resultatet ut av alle internasjonale vurderingene. Så snart det er samlet tilstrekkelig med hotellvurderinger i et språk, gis det totale resultatet ut fra et pålitelig gjennomsnitt
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Kan jeg lese vurderingene bare på norsk?
Når du søker etter en vurdering av et opphold eller et reisemål, ser du først bare vurderingene på (språk). Du kan velge et annet språk ved å trykke på flagget til ditt språk. Her finner du alle vurderingene på språket du valgte. Du kan også velge å se på alle vurderingene. Trykk så på globusen.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvorfor står det også vurderinger på andre språk på Zoover?
Zoover er en internasjonal vurderingsside med opprinnelse i Nederland. Vårt mål er å samle mest mulig hotellvurderinger og feriebilder på vår nettside slik at vi kan tilby deg et så nøyaktig bilde som mulig av et opphold eller et reisemål. Derfor finner du også mange hotellvurderinger og feriebilder fra andre land på Zoover nettsiden. Vi oversetter mest mulig vurderinger. Der det ikke er vurderinger tilgjengelig i ditt eget språk, kan du bruke de andre vurderingene.
Bilder og videoer
Hvordan kan jeg se på bilder og videoer?
Over vurderingene ser du forskjellige skillearker, blant annet “Bilder” og “Videoer”. Når du trykker på disse skillearkene kan du se på bildene og videoene til dette oppholdet eller dette reisemålet. Når det ikke er et skilleark, betyr det at det ikke er lagt til bilder eller videoer ennå.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvordan kan jeg legge til en video til et opphold og/eller et reisemål?
Til å legge til en video skal du først finne fram oppholdet eller reisemålet videoen handler om. På høyre side av skjermen vises det så en ramme med “handlinger”. I rammen kan du trykke på “legge til video”. Deretter kan du uploade bildene. Videoen er ikke direkte synlige på siden. Det kan ta litt tid.
Har du fått svar på ditt spørsmål?
Hvordan kan jeg legge til bilder ved min vurdering?
Til å legge til bilder skal du først finne fram oppholdet eller reisemålet vurderingen du vil plassere handler om. På høyre side av skjermen vises det så en ramme med “handlinger”. I rammen kan du trykke på “legge til bilder”. Deretter kan du uploade bildene. Bildene er ikke direkte synlige på siden. Det kan ta litt tid.